Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Horeca, Recreatie, Toerisme en Cultuur / Hoe krijg ik mijn baby rustig?

Hoe krijg ik mijn baby rustig?

Sharing is caring

Baby's huilen nu eenmaal veel en dat kan je jezelf als ouder niet kwalijk nemen. Wel is het fijn als je verschillende methodes hebt om je baby'tje te kalmeren. Om jou als ouder van een pasgeboren baby'tje te helpen hebben we een aantal tips op een rijtje gezet. Lees vooral verder in dit blog als je benieuwd bent naar onze tips!

1. Draag je baby dichtbij je

Een baby voelt zich graag zo veilig mogelijk omdat voor een baby de buitenwereld nog erg spannend is. Een goede manier om je baby dichtbij je te houden is door je baby'tje te dragen in een draagdoek. Zo voelt je kleintje zich veilig en geborgen en kan je baby luisteren naar je hartslag.

2. Geef je baby'tje een lekker badje

Baby's worden over het algemeen rustig van water, dat herinnert ze aan de tijd in jouw buik. Een lekker warm badje kan je baby'tje daarom rustig maken. Het is dan ook een goed idee om je baby een badje te geven voor het slapen gaan.

3. Geef je baby'tje knuffeldiertjes

Baby's houden er vaak van om zachte knuffeldiertjes om zich heen te hebben. Je kan eens kijken bij de Babywinkel in Breda voor leuke knuffeltjes. Je kan in deze winkel ook allerlei andere leuke babyspulletjes vinden.

4. Zing liedjes voor je baby

Er is een grote kans dat je kleintje rustig wordt van het horen van jouw stem. Het is daarom een goed idee om rustgevende liedjes voor je baby te zingen als je je baby rustiger wil maken. Ook geluiden als 'shhhh shhhh' zijn fijn voor je baby om naar te luisteren.

5. Geef je baby een massage

De meeste baby's houden ervan om veel te worden aangeraakt. Geef je baby daarom een massage als je je baby rustig wil maken. Je baby voelt zich op deze manier ontspannen en veilig. Het is het beste om je baby een milde massage te geven.

6. Maak een wandeling

Als je je baby'tje overdag rustig wil maken is het ook een goed idee om naar buiten te gaan met je baby. Frisse lucht doet je kleintje goed en baby's worden er over het algemeen ook rustig van als ze lekker rond worden gereden. Je baby kan zo ook lekker in slaap doezelen.