Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Wonen / Huis en Tuin / Het bed 160x200, het tweepersoonsbed voor een bescheiden slaapkamer

Het bed 160x200, het tweepersoonsbed voor een bescheiden slaapkamer

Sharing is caring

Het bed 160x200, het tweepersoonsbed voor een bescheiden slaapkamer Bedden heb je in verschillende soorten en maten, waarbij er zowel qua breedte als lengte wel enige standaarden aangegeven worden. Zo wordt het 160x200 beschouwd als het kleinste maat voor twee personen, terwijl 180x200 als normaal gezien wordt. Het is niet alleen voor de beddenfabrikant handig een beperkt aantal beddenmaten in de handel te hebben, ook voor de matrassenproducent wordt het een stuk overzichtelijker bijpassende matrassen te maken.

Heel erg verliefd of een niet al te grote slaapkamer

Over het algemeen schaffen mensen pas een tweepersoonsbed aan als er daadwerkelijk sprake is van een langdurige relatie en de noodzaak zich daarbij voordoet. Zeker in het begin zal je het nog heerlijk vinden tegen elkaar aan te liggen en volop te genieten van elkaars aanwezigheid, zelfs als het gaat om de nachtrust. Het minimum tweepersoonsbed is dan een prima oplossing, zeker als je nog niet al te groot woont en niet genoeg plaats hebt voor een volle 180x200. Heb je die ruimte wel, dan laat het kleinere bed extra plek over in de slaapkamer zelf.

Andere keuzes

In principe is een half tweepersoonsbed een eenpersoonsbed, en afgaande op de eerder aangegeven maten, hebben we die in 80x200 en 90x200. Tenslotte is er nog een soort tussencategorie, 120x200 en 140x200. Dit soort bedden worden twijfelaars genoemd en vallen dus tussen een- en tweepersoonsbedden in. Hoewel 200 als lengtemaat het meeste voorkomt, vooral in Westerse landen, kijken Nederlanders als langste volk te wereld soms wat verder en zijn er ook bedden met 210 of zelfs 220 als lengtemaat. Voor oudere mensen zijn er verder ook speciale seniorenbedden, die voorzien zijn van een bedieningspaneel om het bed gemakkelijk in hoogte, maar ook in vorm, aan te passen aan de behoefte van de slaper. Een bed van 160x200 is een prima oplossing als tweepersoonsbed. Het biedt in principe voldoende ruimte voor de slapers en neemt niet zoveel ruimte in beslag.

 

Bedankt voor het lezen van deze informatieve blog oop onze gemeente Apeldoorn website.